Νικόλαος Ζαχαροδήμος

 

Είμαι Διαιτολόγος & Διατροφολόγος, απόφοιτος του ΑΤΕΙ Διατροφής & Διαιτολογίας Κρήτης (Παράρτημα Σητεία). Τελείωσα της σπουδές μου το 2017 όπως και της στρατιωτικές μου υποχρεώσεις. Είμαι τελειόφοιτος μεταπτυχιακός φοιτητής στην Ιατρική Αθηνών με θέμα: Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία.

Η διατροφή στους αθλητές παίζει σημαντικό ρόλο για την απόδοση που θα έχουν και για το αν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν σωστά μια προπόνηση καθώς και για το κατά πόσο θα είναι έτοιμοι διατροφικά για τον αγώνα τους.

Οι προπονητές είναι καλό να γνωρίζουν και να παροτρύνουν τους αθλητές τους να ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς υπερβολές και στερήσεις διότι η διατροφή δεν είναι στέρηση αλλά τρόπος ζωής.

Οι γονείς παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο ψυχολογικά όσο και διατροφικά στους μικρούς αθλητές μας διότι είναι εκείνοι που ετοιμάζουν το 'πακέτο' ενέργειάς τους για να είναι έτοιμοι να αποδώσουν καλά τόσο σε αθλητικό και μαθησιακό επίπεδο.

Η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη κατέχει ένα μικρό ποσοστό σε άτομα που κάνουν αθλητισμό ή κάποιας μορφής άσκηση.

Η άσκηση βοηθάει τόσο στην ρύθμιση των θερμίδων που παίρνει ένα άτομο την ημέρα, εκκρίνει ορμόνες που βοηθάνε στην μείωση της κατάθλιψης. Εκτός από την εκγύμναση του νου χρειάζεται και η εκγύμναση του σώματος. Όπως είπε και ο Πλάτων, νους υγιής εν σώματι υγιεί.

 

Tρόποι Επικοινωνίας:

E-mail: nikolaoszacharodimos@gmail.com

Τηλέφωνο: 6988166168

Instagram: nikos_zach_dietitian