Αλίκη-Οδηγήτρια Καραντία

 

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας από το 2016.

Είμαι πιστοποιημένη Ειδική Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεύτρια (ΟΜΤ) από το 2018, έχοντας ακολουθήσει την μεταπτυχιακή εξειδίκευση του Hellenic Ortopaedic Manual Therapy Diploma (HOMTD), που είναι ένας από τους πιστοποιημένους φορείς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Manual Therapy (IFOMPT) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) στην Ελλάδα.

Από τον Οκτώβριο 2018 είμαι φοιτήτρια στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση» της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίσης, έχω πιστοποίηση στις φυσικοθεραπευτικές μεθόδους αποκατάστασης: Ergon Therapy, Kinetic Flossing και TRX.

Τα κλινικά μου ενδιαφέροντα είναι η αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων, η διαχείριση του χρόνιου πόνου και η αθλητική αποκατάσταση. Στην πράξη, μέσα από διεξοδική αξιολόγηση με ορθή λήψη ιστορικού και φυσική εξέταση διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και θεραπευτικής άσκησης, με στόχο την άμεση ανακούφιση από τον πόνο και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας. Στην αθλητική αποκατάσταση, ο στόχος είναι η ταχύτατη επαναφορά στις αθλητικές δραστηριότητες μετά από τραυματισμούς και η μυοσκελετική προετοιμασία πριν τους αγώνες. Απαραίτητο βέβαια, για την επαναφορά στην αγωνιστική δράση αποτελεί η επιβλεπόμενη προσομοίωση σε ελεγχόμενο χώρο.

Είμαι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) και του Επιστημονικού Τμήματος Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (ΕΤΑΦ).

 

 

Τρόποι Επικοινωνίας:

E-mail: alikiodigitria@gmail.com

Τηλέφωνα: 210-4633705 & 693-3375443

Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 106 & Μακεδονίας, Πειραιάς, ΤΚ 18545